San Isidro... een klein skiparadijs in de provincie León

Omdat León zich in het Noordelijke deel van de comunidad Castilla y León bevindt en omgeven is door gebergtes die vaak boven de 2000 meter gaan, is er in de winterperiode veel kans op sneeuw. Zeker in de hoger gelegen gebieden. En in 1 van deze gebieden kan er zelfs geskied worden. Het skistation San Isidro herbergt 35 km aan skipistes en zorgt dus voor heel wat sneeuwpret.


San Isidro bevindt zich 90 km ten Noorden van de stad León en 60 km ten Westen van het Leónese gedeelte van de Picos de Europa. Wanneer je vanuit León richting San Isidro rijdt, bevindt je je al snel in de bergen en kan je tijdens je rit genieten van de natuur die deze bergen prijs geven. In de winterperiode levert dit prachtige winterlandschappen op.


Eén van de vele mooie plekjes op weg naar San Isidro is het stuwmeer van Porma. Het is het 3e grootste stuwmeer van de provincie León gelegen aan de rivier El Porma. De stuwdam die in 1968 werd aangelegd is ongeveer 75 meter hoog en vervult een belangrijke functie bij het reguleren van de Leónese rivieren om overstromingen tegen te gaan. De open ligging zorgt ervoor dat de wind vrij spel heeft en maakt het in de zomermaanden een ideale plek voor watersporten. Zo kan je hier in de buurt bijvoorbeeld kanoën, raften of een canyoning tocht ondernemen.


Op 15 kilometer voor het skistation vind je “Puebla de Lillo”. Rondom dit dorp vind je verschillende wandelroutes en op een kleine 10 km ligt het meer “Lago Ausente”. Dit dorp is dus het ideale startpunt voor de niet skiërs of wanneer je tijdens de andere seizoenen deze regio bezoekt. Je vindt er routes tussen de 6 en 15 km.

Bron foto's: diariodeleon en visuair

Maar onze eigenlijke bestemming is dus het ski oord San Isidro waar je 31 verschillende pistes hebt die je een dag skipret garanderen. Er zijn 5 groene, 9 blauwe, 13 rode en 4 zwarte pistes en dit alles op een hoogte tussen de 1.500 en 2.100 meter. Omdat het vlakbij de grens met Asturias ligt, is het ook een route om te onthouden wanneer je vanuit Asturias richting León reist. En ook hier komen niet skiërs tijdens de wintermaanden aan hun trekken want San Isidro biedt verschillende winteractiveiten zoals bijvoorbeeld een wandeling met sneeuwraketten begeleid door een gids. Culinaire tip: restaurant “La Parilla del Toneo” biedt je heerlijk gegrild vlees en huisgemaakte pizzas!


Je leest het, ook avontuur is nooit veraf in de provincie León, zelfs niet in de wintermaanden.
En ook wij spelen daar graag op in met onze avonturenweek of gewoon als één van de
vele uitstapjes te ondernemen in de buurt van onze B&B.


Terug naar startpagina inspiratie.