¡Vamos a la playa!

Een strandwandeling maken of ons vergapen aan een zonsondergang in zee kunnen wij hier in León helaas niet. Maar toch hoeven wij niet heel ver te rijden om de zeelucht op te snuiven. De dichtstbijzijnde kustlijn vanuit León is die van Asturias en dan meer bepaald de stranden van Gijón, Llanes en Ribadesella. Dit zijn meteen ook de meest toeristische stranden van Asturias. Maar onlangs lazen we een artikel over 11 geheime stranden. De Asturische kust heeft dan ook veel verborgen hoekjes tussen de steile kliffen. Geniet van de impressie van deze 11 prachtige plekjes!
Maar euh… niet verder vertellen hoor!


Playa de Campiecho – gelegen ten westen van de stad Cadavedo. Een smal pad geeft toegang met de auto tot een kleine parkeerplaats waarna je via een afdaling van 8 meter naar het strand wandelt waar je verschillende rotsformaties kan bewonderen.


Playa de La Canalina, nabij de plaats Hontoria, vormt een tandem met Playa La Huelga maar is minder gekend vanwege de moeilijke bereikbaarheid en het strand verdwijnt bij vloed. Het strand is omgeven door kalkrotsen, graslanden en akkers.


Playa de Gueirúa, nabij Santa Marina is een beetje een griezelig landschap van scherpe rotsen die uit de oceaan komen.


Playa de San Pedro de Antromero gelegen in het centrum van de kustlijn van Asturias, is een prachtige baai met grote geologische waarde. Dit strand is iets minder geheim want in de zomer best wel druk bezocht maar door het prachtige panorama hoort het toch thuis in dit lijstje.


Playa del Cobijeru nabij Buelna (Llanes) is één van de kleinste geheime stranden van Asturias. Het is een strand in het binnenland zonder directe uitgang naar de zee. Het bevindt zich zelfs 100 meter van de zee en wordt gevoed door ondergrondse kanalen.


Playa del Canal is nog kleiner dan het vorige strand: 25 meter breed en 300 meter lang. Het is enkel te bereiken via een wandelpad dat start in het dorpje Villaneuva de Pría.


Playa del Silencio is misschien wel het minst geheim van dit lijstje van geheime stranden. En de naam zegt het al, het is een stille plek waar de kliffen het strand omsluiten waardoor het geluid van de zee lijkt te veranderen in een slaapliedje. Het strand zelf is te bereiken via zeer steile trappen.


Het strand van Cala Saliencia maakt deel uit van het beschermde landschap van de Asturische westkust. Het is een kiezelstrand bereikbaar via een verhard pad dat start in de stad Novellana. Het laatste stukje is wel een uitdaging vanwege een behoorlijk niveauverschil.


Het brede zandstrand Playa de Arnao is het meest westelijke van de Asturische kust. Ondanks dat het steeds populairder wordt, loont het toch de moeite om in dit lijstje te staan. Het ligt aan de rand van een oud mijnbouwkasteel.


Playa del Moro ligt vlak naast het meer bekende strand van Navia. Zelfs bij vloed blijven deze 2 stranden verbonden.


Playa de Tourán te bereiken vanuit het centrum van San Martín, is genesteld aan het einde van een kleine zeetong en maakt deel uit van een prachtige natuurlijke omgeving.

Je leest het, enkele unieke plekjes om te combineren wanneer je naar ons reist. En ook hier in het binnenland in León geen gebrek aan water! Getuige deze collage van enkele prachtige meren die deze streek te bieden heeft. ¡Vamos a la playa! is dus een uitdrukking die ook hier van toepassing is.


 

En heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om nog meer leuke plekjes te ontdekken op weg naar onze B&B?
Neem dan eens een kijkje op PLAN JE ROUTE en begin alvast te dromen van je volgende vakantie in Noord-Spanje!

 

¡Buen viaje!

 

 

Terug naar startpagina inspiratie.